30 mei 2012, Presentatie 17e jaarboek

Op 30 maart hebben we het jaarboek 2011 gepresenteerd.
Archeologe Dieuwertje Duijn hield deze avond een lezing over de stadsgeschiedenis van Enkhuizen.


Dieuwertje Duijn

Dieuwertje kon prachtig verhalen over de archeologische opgravingen van deze stad, waarbij zij zelf betrokken is geweest en ook ‘aan de schop’ heeft gestaan, wat zij zelf het mooiste van de archeologie vind.
De hele ontwikkeling van Enkhuizen is aan de hand van opgravingen in kaart gebracht. Deze opgravingen waren o.a. mogelijk geworden door de vernieuwing van het stadsriool.
Vanaf het jaar nul tot het heden werd stap voor stap de ontwikkelingsgeschiedenis van de stad, die ooit belangrijker is geweest dan Hoorn en Amsterdam, onder de loep genomen en toegelicht. Veel vragen uit het publiek maakte er een compleet beeld van.

Slechts zo’n 30 mensen waren hierop afgekomen, wat wel een beetje teleurstellend was, maar de aanwezigen hebben er niet minder een zeer prettige avond om gehad.

Het eerste exemplaar van het nieuwe jaarboek werd uitgereikt aan gastschrijver Krijn van Klaveren. Krijn is al vanaf de oprichting (1995) donateur en heeft een boeiend verhaal geschreven over de fam. van Klaveren en mocht zoals gezegd terecht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.


Koos Groot (links) en Krijn van Klaveren

Terug