11 en 12 december 2010, Wintertentoonstelling

Winters Hauwert toen, klik op foto voor vergroting

De wintertentoonstelling werd over het algemeen goed bezocht. Meer dan honderd mensen maakten van de gelegenheid gebruik om de talenten van amateurfotografen te bewonderen.

De ingezonden winterfoto's moesten met Hauwert of Hauwerters te maken hebben. Er werd ruimschoots gehoor gegeven aan de oproep om foto's in te zenden. Er waren zelfs foto's bij die een professional niet zou verbeteren.
We moesten dus een selectie maken uit het ruime aanbod, zodat het kon gebeuren dat mensen hun foto's niet op de tentoonstelling terugzagen. Ook waren sommige foto's te klein doorgemaild waardoor ze niet geschikt waren om op A4 formaat uit te printen. Dit was voor sommigen mensen misschien wel wat teleurstellend maar we wilden natuurlijk wel zoveel mogelijk verschillende foto's tentoon stellen, van goede kwaliteit bovendien.

Winters Hauwert nu, klik op foto voor vergroting

Er werd een DVD, van de fam. Schermer, getoond met diverse winterfilms in Hauwert of met Hauwerters.
Zo zagen we een zeer jonge Jaap Schermer, met zijn zus Marieke, over het IJsselmeer naar Friesland schaatsen. Jaap kon net aan op de been (schaats) blijven, maar wel naar Stavoren en weer terug! Dick zal zijn kinderen wel behoorlijk op sleeptouw hebben moeten nemen.

Ook films van diverse schaatswedstrijden in Hauwert waren op deze DVD te zien.
Jaap Surink filmde in 1991 vanuit de auto hoe hij Hauwert kwam binnenrijden. Op dat moment 20 jaar geleden, maar je stond er van te kijken hoe Hauwert al weer veranderd was. Het oude huis van Marcel Gerritsen (Hauwert 2) was net gesloopt, de boerderij van de fam Smit (Hauwert 28) was nog niet verbrand, het oude huis van de fam. Houtsma was nog niet gesloopt en de benzinepomp van de firma Blokker (Hauwert 55/57) stond nog gewoon aan de weg. Jammer dat Jaap niet op het eind van Hauwert woonde, hij was nu veel te gauw thuis.

Voor de rest veel gezelligheid van mensen die bij de oude foto's hun herinneringen nog maar weer eens tevoorschijn toverden. Voor anderen een ware reŁnie met al die (oud)Hauwerters. Het waren twee gezellige dagen en daarmee was de tentoonstelling zeer geslaagd te noemen.

Terug